Home » Mijn klanten

Mijn klanten

Lees hier de ervaringen van de klanten van 45plus en werk:

roy pelsmaeker “Ik dacht dat ik luchtkastelen bouwde en zag allemaal vreemde beren op de weg, die mijn plannetjes met de grond gelijk maakten.
Na de strategiesessie en de trainingsdag ‘creëer je eigen werk’ ben ik dat heel anders gaan zien: ik bouwde geen luchtkastelen meer, maar was bezig met het neerzetten van fundamenten van een kader van waaruit ik voortaan mijn werkzaamheden zou uitzetten. En…dat ik niet de enige was die vreemde beren op de weg zag: mijn trainingsdag-‘lotgenoten’ hadden dezelfde ervaring!! (wonderbaarlijk!). Tel daarbij de betrokken, attente en eerlijke manier waarop Wilma je aan de hand meeneemt. Zij wijst jou de weg, houdt jou een spiegel voor, wijst je vakkundig op de valkuilen en geeft je een reeks aan waardevolle tips mee. Aan een einde van de dag sta je met een vol hoofd buiten op straat en dan hoor je Wilma zeggen ‘klein denken, stap voor stap, binnen jouw mogelijkheden!’ Er verschijnt dan een lach op je gezicht. Wedden? (dankjewel, wilma!)”

Roy Pelsmaeker


 

jolanda zandvliet“De workshop, strategiesessie en de trainingsdag die ik bij Wilma heb gevolgd allen met als thema ‘creëer je eigen werk’ hebben mij verder gebracht om mijn weg om mijn eigen werk te creëren.

Vooral haar persoonlijke betrokkenheid bij de deelnemers en de voorbeelden die zij geeft uit haar leerproces spreken mij erg aan. Hoe ga je om met beren op je weg en hoe betrek je je eigen leerproces (oude pijn) bij je nieuwe werk i.p.v. zoals bij andere workshops snel wordt geadviseerd om niet achterom te kijken.

Je creativiteit wordt flink aangewakkerd door visualisatie oefeningen en het maken van je eigen tv show. Bedankt Wilma.”

Jolanda Zandvliet


Tim Oosten

“De trainingsdag heeft bijgedragen aan het besef dat met alleen zoeken naar een betaalde baan de kans op succes klein is. Als ik organisaties niet kan helpen door een vacature te vervullen, kan ik ze misschien wel helpen door problemen voor ze op te lossen.

Ik heb scherper voor ogen gekregen wat ik wil en waar mijn toegevoegde waarde ligt.

Ik heb het inzicht gekregen, na nader onderzoek, dat ik de doelgroep die ik aanvankelijk voor ogen had, voor mij niet levensvatbaar is.

De dag heeft aan mijn verwachtingen voldaan: Wilma is een enthousiaste en gedreven vrouw, die zich het lot van haar klanten oprecht aantrekt, ze met volle energie verder wil helpen en ze op het juiste spoor zet. “

Tim Oosten


eric wiersma“De trainingsdag heeft mij inspiratie en energie gebracht, en inzicht in de te nemen stappen op weg naar zelfstandig ondernemerschap, oftewel meer duidelijkheid over wat ik kan en wil gaan doen. Het was nuttig om met de andere deelnemers aan de trainingsdag ervaringen uit te wisselen en gezamenlijk te brainstormen over ieders persoonlijke zoektocht en hoe deze concreet vorm te geven. Belangrijkste opgedane inzicht is dat je het initiatief bij jezelf moet houden, dus weten wat je kan en wil, met een proactieve instelling, genereert meer energie dan alleen reactief reageren op kansen die voorbij komen. Trainingsdag heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan, en kan ik aan iedereen aanbevelen die ook graag zelf het heft in handen wil nemen!”

Eric Wiersma


“Beste Wilma, Ik vond je inspiratie workshop iets om blij van te worden. Alles wat er besproken is tijdens de workshop was heel herkenbaar en ik ben niet de enige die er zo voor staat in deze maatschappij. Wat mij vooral geholpen heeft tijdens de trainingsdag is hoe andere cursisten er in stonden en wat hun plannen zijn. Je gaat er wel heel anders tegenaan kijken hoe je de toekomst eventueel zou kunnen invullen. Het positieve is dat mijn creatieve brein in ieder geval weer wakker is gemaakt en ik nieuwe mensen heb ontmoet. Wat ik er op langer termijn mee ga doen dat weet ik nog niet. Je hebt daar wel tijd voor nodig om naar toe te groeien terwijl je die niet hebt maar het eerste stapje is gezet!”

(klant wil graag anoniem blijven ter bescherming van privacy)


“Wilma, Dank voor het verzorgen van de inspiratieworkshop afgelopen woensdag. Je werpt een nieuw licht op het onderwerp ‘voor jezelf beginnen’.”

Johan K.


“De strategie-sessie vond ik heel bijzonder; ik ben nog nooit in zo korte tijd zo enthousiast geworden, met zoveel vertrouwen in mijn eigen mogelijkheden.”

Josien Wolterbeek


Anne Malsy-Mink

“Met stip de beste eye-opener van dit halfjaar kreeg ik van Wilma Wassenaar: ‘een betaalde baan is maar één van de uitingen van werk. Daarnaast  zijn er  zes keer zoveel baanzoekers als vacatures. Dus een half leger aan ervaren mensen met expertise, die alle ruimte en mogelijkheden hebben om hun eigen werk te creeëren!’

Dat is taal die ik begrijp. Niet meer met jezelf als product leuren, maar jouw expertise inzetten als product waarmee je anderen verder helpt. Die kordate, realistische aanpak van Wilma Wassenaar maakte indruk. Tijdens een latere strategiesessie met Wilma heb ik haar wederom ervaren als een sparringpartner die met kennis van zaken, warmte, humor en flink doorvragen op exact het juiste knopje weet te drukken om je motor in gang te zetten. Ze hield me gewoon een spiegel voor: ‘Ben je meer bezig in je hoofd i.p.v. doen en daadwerkelijk handen en voeten geven aan je bedrijf? Zet je grootste kracht in je werk dan in als stuwende kracht voor jezelf. Anne, je gebruikt zo’n weldadige duidelijkheid en structuur in je teksten. Geef je hoofd en agenda hetzelfde cadeau.’

Zo simpel, en zo goed te doen. Mijn agenda ademt inmiddels die stevige structuur, die mij en mijn bedrijf in rap tempo verder zal helpen. Met een bevrijd hoofd hoef ik alleen nog maar uit te voeren. Weg met dat denken, nu kan ik eindelijk doen. Wilma, mijn grote grote dank voor dat precies juiste inzicht dat je me gaf!”

Anne Malsy-Mink, www.decontentclub.com


Peter Koeman“Ik heb bij 45plus en werk in eerste instantie een inspiratieworkshop gevolgd. Dit heeft mij verder op het spoor gebracht om over zelfstandig ondernemerschap na te denken, als alternatief voor werken in loondienst. In de latere strategiesessie heb ik het meest gehad aan de hulp om de ideeën systematisch uit te werken. Ter afronding van mijn traject heb ik de trainingsdag gevolgd. Met name het nadenken over de problemen die je kan oplossen en voor welke doelgroep je dit wilt doen, was verhelderend. Ik ben nu zover dat ik mijn eigen bedrijf ga oprichten.”

Peter Koeman


“Dankzij de workshop en trainingsdag “Creëer je eigen werk” kan ik nu duidelijk formuleren wat ik te bieden heb. Ik weet wat mij van anderen onderscheidt en wat ik voor anderen kan betekenen. Ook het in kaart brengen van mijn drijfveren vond ik een nuttige oefening. ”

Conny van der Wilk