Home » Mijn manier

Mijn manier

“start with a fight or a fuck”

Baf! Die komt binnen. Dit zei een filmmaker over hoe hij zijn films begint. De openingsscène moet een klap in het gezicht zijn. Het publiek moet meteen klaarwakker zijn, op het puntje van zijn stoel zitten. Zo pakt hij het publiek bij z’n lurven en trekt ze de film in.

Mijn aandacht heeft ie in elk geval. Heb ik niet eens een openingsscène gezien! Ik geloof helemaal in deze gedachte, zeker voor online teksten. Ik heb hem ter harte genomen. Ik hoop dat iedere openingszin je bij de lurven grijpt, weliswaar minder heftig, je wakker schudt. Ik wil dat mijn verhalen en mijn diensten je raken en inspireren. Dat je beseft dat je gegarandeerd weer aan het werk kan komen, dat je het tij kan keren en je kansen zelf kan creëren. Mits je het heft in eigen handen neemt en oude veiligheden loslaat.

Dat is mijn manier.

Mijn manier vertaal ik in mijn workshops en training heel praktisch in een plan van aanpak volgens het format van het logisch raamwerk. Huh? Wat is dat nu weer, hoor ik je denken. Ik leg het uit.

Het is een uitermate handige en duidelijke vorm van een plan van aanpak. Ik heb het gepikt uit het ontwikkelingswerk. In deze branche is het bekend onder de term logframe, logistical framework. In mijn tijd als sportontwikkelingswerker voor NOC*NSF in Kenia werkte ik er uitgebreid mee. Het is een plan van aanpak dat gedetailleerde acties hangt aan doelen, resultaten, geld en tijd. In een klap zie je wanneer welke actie nodig is om een bepaald doel te bereiken en hoeveel dat kost…en oplevert. Kortom, je hebt controle over je strategie, je acties en of je acties effectief zijn.

Zo maak je je idee van je eigen werk creëren concreet en uitvoerbaar. Je hebt met dit format een praktische leidraad in handen.

Agenda

medio/eind maart 2016: trainingsdag ‘creëer je eigen werk’.

Maandelijks zijn er ook weer inspiratieworkshops.

Interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

hawk